Overzicht
Soms heb je data waarover je analyses wilt uitvoeren, die je in tabellen of grafieken wilt tonen, of die je bijvoorbeeld wilt filteren of samennemen. Om dit te kunnen doen beschikt je Office 365 of Microsoft 365 over een onderdeel genaamd Microsoft Power BI.
Binnen deze dienst zorgen wij voor de verbinding met de data. Deze data wordt geïmporteerd in Power BI, waarna deze gebruikt kan worden.
Nadat de data is geïmporteerd bouwen wij 1 of meerdere rapporten. Deze rapporten kunnen gemaakt worden voor intern gebruik of om te delen met klanten of partners. Een rapport kan bestaan uit tabellen, grafieken en opmaak met tekst en media.
Op basis van deze rapporten kan er ook een dashboard worden gemaakt waarop de meest kritische data te zien is in 1 oogopslag.
Nadat alles binnen Power BI is ingericht en opgezet, dan kan deze data worden getoond in Power BI zelf, maar ook binnen bijvoorbeeld een SharePoint site, een tab in Teams of een PowerApp.
Scope
Microsoft Power BI kent heel veel mogelijkheden. Bepaalde mogelijkheden zijn alleen beschikbaar door gebruik te maken van maatwerk (code). En Oxineo doet geen maatwerk zoals beschreven in onze visie hierover. Hierdoor ziet de scope van deze dienst er als volgt uit:

  • Alleen connectoren worden gebruikt die beschikbaar zijn in Power BI.

  • Data die aangepast moet worden voordat deze binnengehaald kan worden, wordt alleen aangepast met behulp van Power Automate of met behulp van PowerShell en Azure Automation indien mogelijk.

  • Alleen beschikbare visuele mogelijkheden in Power BI (zoals grafieken en tabellen) worden gebruikt.

  • Aanpassingen die maatwerk vereisen buiten bovengenoemde, vallen buiten de scope van deze dienst.

Benodigdheden
Om deze dienst uit te kunnen voeren heb je de volgende licenties en andere zaken nodig:

  • De mogelijkheid om verbinding te maken naar de data die in Power BI moet worden gebruikt of de mogelijkheid om de data uit te lezen of op te halen in een ondersteund formaat.

  • Een Office 365 of Microsoft 365 licentie.

  • Er is minimaal Power BI Free nodig. In de meeste gevallen is er echter een Power BI Pro licentie nodig voor het account waarmee de rapporten worden gemaakt. Power BI Pro kan al onderdeel zijn van je Office 365 of Microsoft 365 licentie.

  • Optioneel: Toegang tot Power Automate. In sommige gevallen is er ook een Power Automate plan licentie nodig voor Power Automate premium onderdelen. Power Automate met premium toegang kan al onderdeel zijn van je Office 365 or Microsoft 365 licentie.

  • Optioneel: Een Azure subscriptie. Deze is nodig wanneer er PowerShell nodig is.

Prijs
Deze dienst wordt altijd uitgevoerd in de vorm van een project waarvoor wij een offerte opzetten met een te verwachten investering. Deze wordt afgerekend op basis van de werkelijk benodigde investering. Ons vaste uurtarief binnen een project is €115.

De uiteindelijk benodigde investering is sterk afhankelijk van de complexiteit om de verbinding te leggen met de data en het omvormen van data en de hoeveelheid rapporten, grafieken, tabellen en dashboards er moeten worden gemaakt.

Gemiddeld zien wij dat het maken 1 verbinding met omvormen van data ongeveer 2 dagen kost. Het maken van 1 rapport met 5 verschillende grafieken en tabellen en opmaak en een dashboard kost gemiddeld ook zo’n 2 dagen.