Bij Oxineo bouwen wij geen oplossingen die code vereisen. Dus, geen maatwerk, betekent voor onze oplossingen dat wij de oplossingen zoeken in de bestaande onderdelen binnen Office 365. Zonder dat daar code bij komt kijken.

Oxineo heeft dan ook geen ontwikkelaars in dienst. Wanneer een onderdeel van de oplossing maatwerk vereist, dan kun je als klant dit onderdeel zelf beleggen bij een partner die dit wel doet of wij beleggen dit onderdeel bij 1 van onze partners.

Oxineo heeft om de volgende redenen gekozen voor deze werkwijze:

  1. Door onderdelen te gebruiken die al in Office 365 aanwezig zijn, is de oplossing toekomstbestendig. Als Microsoft iets uit faseert, is er altijd wel een vervangende oplossing voor handen.
  2. Weinig kans dat de oplossing stopt met werken. Als er wijzigingen worden aangebracht, geeft Microsoft dit ruim van te voren aan.
  3. Maximale integratie, omdat de onderdelen zijn gebouwd om met elkaar te communiceren.
  4. Lage onderhoudskosten ten opzichte van maatwerk. Maatwerk vereist continue onderhoud. En hier zijn vaak hoge kosten aan verbonden.

Uitzondering op het gebruik van code is PowerShell. Waar er geen andere mogelijkheid is, maar PowerShell dit wel kan, maken wij gebruik van PowerShell in combinatie met Azure Automation.